Piyano Çalmayı Öğrenmenin Eğlenceli Yolu

Synthesizer Hayranları İçin 5 Parça

Piyano Kursu İzmir ailesi olarak bugün sizler için Synthesizer Hayranları İçin 5 Parça konusunu ele alacağız Synthesizer, teknolojinin gelişmesi ile belki de en fazla son 15 – 20 yılda müzik içerisinde etkisini gösterse de hiç kuşkusuz milyonlarca insanın sevgisini kazandı. Bunun en önemli etkilerinden biri de başta Daft Punk olmak üzere birçok grubun bu nimeti kusursuzca kullanarak insanlara sunmasıydı. Peki hiç synthesizer hayranları için 5 unutulmaz parça denildiğinde aklınıza gelenleri düşündünüz mü? 

Biz sizin için düşündük ve bir liste hazırladık. İşte synthesizer hayranları için 5 unutulmaz parça…

Piyano Kursları hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için Buraya Tıklayın..

Synthesizer Hayranları İçin 5 Unutulmaz Parça

Giorgio by Moroder – Daft Punk    

Grammy ödüllü Random Access Memories albümünden Giorgio by Moroder parçası, Daft Punk 9 dakikalık bir elektronik masterclass için dizginleri almadan önce Giorgio Moroder röportajının snippetiyle başlıyor. Kolay dinlenen bir ritimden ve büyüleyici bir synth hattından, orkestra çökmeleri arasında biberli, harika bir davul ve gitar sololarına kadar… 

Moroder’ın mirasına daha uygun bir parça belki de daha sonra hiçbir zaman olmayacak.

Just Can’t Get Enough – Depeche Mode

Depeche Mode, duygularınızı synth seçimi ile dikte etme becerilerinde belki de dünya üzerindeki en başarılı gruplardan biridir. 

Just Can’t Get Enough şarkısını dinlediğinizde zıplayan synth’ler ve elektronik bas sizi dans pistine davet eder.

Grup sürekli olarak kendi seslerini geliştirmek için ilerliyordu. Tartışmasız İngiliz eleştirmenlerle hiç iyi ilişkileri olmayan, ancak yine de dünya çapında ün kazanmış ve tekno yapımcılarına yeniden icat etmeleri için ilham veren bir ses.

Blue Monday – New Order

Bernard Sumner’ın, yürek kırıcı sözlerin ve iyimser ritmin kontrastının ortasında bu nasıl bir duydu diye sorduğunu duyarsınız. Blue Monday’in yaygın bas ve ritim programlaması, synthpop folklorunun en iyilerinden biri olarak bu listedeki yerini almak zorunda.

Sentetik bas çizgisini ritme karşı itmek ve çekmek, başka türlü statik bir ritmi canlandırır ve üzerine soğuk şarkı sözleri ve kışkırtıcı davul dolguları serpiştirdiğinizde, anında bir klasik elde edersiniz.

Sweet Dreams (Are Made Of This) – Eurythmics

Eurythmics’in Annie Lennox’u synthpop türüne belirgin bir şekilde kadınsı bir ses vermek için iyi yaptı. Lennox, Sweet Dreams Are Made Of This,’i sentezleyicilerin yapay ve robotik unsurlarını yatıştırıcı, duygusal sesinin organik ayrıntılarıyla harmanlıyor. 

Şarkı, bilgisayar programcılığının bir zaferi ve çoğaltılması imkansız olduğunu kanıtlayan lezzetli bir synth çizgisiyle 80’lerin muazzam bir müzik parçası olmaya devam ediyor.

The Man Machine – Kraftwerk

Yukarıda bahsedilen müzisyenlerden herhangi biri sentezleyicilerdeki parlaklıklarıyla tanınmadan önce, şüphesiz tarihin en etkili elektronika tabanlı grubu olan Kraftwerk vardı. İngiltere’de 40 yıl boyunca ilk kez sahneye çıktıklarında, kalabalığın içinde sadece bir avuç insan tarafından karşılandılar ve “Babalarınızın Sizi Kurtarmak için Savaştığı Şey Budur” diye patlayan bir NME başlığı ile adlarını duyurdular.

O zamandan beri gazetecilerin, günümüzün herhangi bir pop müziğini elektronik etki olmadan hayal etmek zor olduğunda, Kraftwerk’in “farklı” olma ihtiyacını anlamadaki başarısızlığı buydu.