Piyano Çalmayı Öğrenmenin Eğlenceli Yolu

Müzik Öğreniminde Suzuki Metodu

Piyano Kursu İzmir ailesi olarak bugün sizler için Müzik Öğreniminde Suzuki Metodu konusunu ele alacağız.. Genç beyinler, yetişkin bir beyne kıyasla inanılmaz derecede hızlı şekillenebilir ve yeni beceriler edinmede daha ustadırlar. Suzuki Yöntemi, küçük çocukların yeni bir enstrüman öğrenmeleri için etkili bir yol olabilecek, yapılandırılmış bir müzik öğretme sürecidir. Peki müzik öğreniminde Suzuki metodu tam olarak nedir, neleri kapsar hiç merak ettiniz mi?

Eğer cevabınız evet ise bu yazımız tam size göre. Çünkü bu yazımızda müzik öğreniminde etkili ve tüm dünyaca kabul edilmiş olarak Suzuki metoduna biraz daha yakında bakacağız.

Piyano Kurslarımız hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için Buraya Tıklayın..

Müzik Öğreniminde Suzuki Metodu

Suzuki Metodu Nedir     

Suzuki metodu, çocuklara kendi ana dillerini konuşmayı öğrendikleri kolaylıkla müzik çalmayı öğretmeyi amaçlayan bir eğitim sistemidir.

Uygulayıcılar tekrarlanan uygulama ve klasik kompozisyonlara sıralı giriş yoluyla titiz alışkanlıklar geliştirir.

Çocuklar, düzenlenmiş parçaları, ezberlemeyi ve katı bir şekilde planlanmış uygulamaları dinleyerek öğrenirler. Burada amaçlanan, çocukların notaları okumayı öğrenmelerine ve daha yüksek müzik yetenekleri, daha gelişmiş çalma tekniklerinde ustalaşmalarına yardımcı olmaktır..

Suzuki Metodu Nasıl Ortaya Çıktı

Suzuki yöntemi yirminci yüzyılın ortalarında Japon kemancı Dr. Shinichi Suzuki tarafından geliştirilmiştir.

Japonya’nın ilk ve en büyük keman üreticisinin oğlu olmasına rağmen, Dr. Suzuki hiçbir zaman resmi olarak müzik çalmayı öğrenmedi. Schubert’in “Ave Maria” sını çalan Mischa Elman’ın kaydını dinledikten sonra Dr. Suzuki keman çalmayı öğretmeye karar verdi. Karısıyla birlikte Japonya’ya dönmeden önce kısa bir süre Berlin’de kemancı ve besteci Karl Klinger ile çalışmak için zaman harcadı.

Sonunda, bir meslektaşından küçük oğluna nasıl keman çalacağını öğretmesi için bir istek aldı. Dr. Suzuki, Almanya’daki zamanını ve Alman dilini öğrenmenin ne kadar zor olduğunu, yerel çocukların bunu ne kadar kolay öğrendiğine kıyasla düşündü.

Çocukların zihinlerinin yeni beceriler ve yetenekler öğrenmek için nasıl şekillendirilebileceğini, özellikle de erken çocukluk döneminde taklit ve tekrarlama yoluyla kendi anadillerini nasıl öğrendiklerini düşünerek zaman harcadı. Bu fikir onun öğretim yönteminin de temellerini oluşturdu.

Suzuki Metodunun Felsefesi

Suzuki felsefesi, doğru çevre ve koşullarla çoğu insanın bir enstrüman çalmayı öğrenebileceği inancıdır. Bu felsefe, insanların kendi ana dilleriymiş gibi bir müzik aleti çalmayı öğrenmelerine yardımcı olmak için dinleme, taklit etme ve tekrarlamayı kullanır.

Dr. Suzuki’nin “yetenek eğitimi” olarak da adlandırdığı felsefesi, müziğin ruha ilham verme ve güzelliği takdir eden çok yönlü insanlar yaratma yeteneğine odaklanır.